Näillä vinkeillä joulumieltä jokaiseen taloyhtiöön!

Näillä vinkeillä joulumieltä jokaiseen taloyhtiöön!

Julkaistu: 20.12.2021

Joulunvietto taloyhtiössä sujuu ilman ristiriitoja, kun jokainen muistaa noudattaa yhteisiä pelisääntöjä. Listasimme tärkeimmät joulunviettovinkit, joiden avulla juhlapyhät sujuvat turvallisesti ja sovussa naapureiden kanssa.

  1. Palovaroittimen patterit kannattaa tarkistaa viimeistään nyt. Kynttilöitä poltetaan vain aikuisen läsnä ollessa ja ulkotulia tarpeeksi kaukana palavista rakenteista
  2. Älä kaada kinkunrasvoja viemäriin, vaan laita se biojätepussissa biojäteastiaan. Jähmettyneen rasvan voi laittaa esimerkiksi sanomalehden sisällä biojäteastiaan.
  3. Anna naapureillesi joulurauha! Vaikka et itse välittäisi joulunvietosta, se on monelle tärkeä juhlapyhä. Remonttihommat ja mattojen tamppaus kannattaa jättää toiseen ajankohtaan.
  4. Lajittele lahjapakkaukset oikein. Lahjapaperit kuuluvat sekajäteastiaan, pahviset lahjapakkaukset kartonkikeräykseen ja muoviset pakkaukset muovinkeräysastiaan.
  5. Huoltopäivystykseen kuuluu soittaa, jos havaitsee taloyhtiön piha-alueilla esimerkiksi lumen tai jään aiheuttamia vaarapaikkoja tai jos tukkeutunut viemäri ei avaudu kotikonstein. Hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon 112. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä viettävät joulunpyhiä.

Joulunvietto taloyhtiössä on aiheena myös Taloyhtiökupla-podcastissa, jonka pääset kuuntelemaan täältä

Lisätiedot medialle:

Kristel Pynnönen, apulaispäälakimies

Kiinteistöliitto

puh: 09 1667 6361

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.